Boom Beach

Boom Beach 13.63.1

Boom Beach: een nieuwe knal op de mobiele gaming markt?

Boom Beach is het nieuwste spel van de Finse studio Supercell, bedenkers van hits als Clash of Clansen Hay Day. Boom Beach doet denken aan Clash of Clans, maar speelt zich af in het heden en heeft een militair tintje, in tegenstelling tot de fantasywereld van Clash. Lees de volledige beschrijving

VOOR

  • Bewezen, verslavende gameplay
  • Nieuwe setting
  • Oneindige strijd

TEGEN

  • Weinig origineel
  • De graphics en het geluid kunnen beter

Uitmuntend
8

Boom Beach is het nieuwste spel van de Finse studio Supercell, bedenkers van hits als Clash of Clansen Hay Day. Boom Beach doet denken aan Clash of Clans, maar speelt zich af in het heden en heeft een militair tintje, in tegenstelling tot de fantasywereld van Clash.

Bouwen en aanvallen

In Boom Beach moet je je basis uitbreiden en andere bases aanvallen. Deze bevinden zich in een groot eilanden-archipel. Uiteraard begint het spel met een tutorial die alle basics uitlegt.

Het belangrijkste gebouw in je basis is het hoofdkwartier. Als de vijandige troepen dit vernietigen, dan winnen ze automatisch. Om het gebouw te beschermen heb je de beschikking over snipers, mortieren en machinegeweren. Door je hoofdkwartier te levelen, krijg je ook toegang tot andere gebouwen.

Heb je jouw basis goed verdedigd, dan is het tijd om erop uit te gaan en de andere eilanden te veroveren. Sommigen worden door de computer bestuurd, terwijl anderen van echte spelers zijn. Je troepen komen aan op het strand en vallen vervolgens het dichtstbijzijnde gebouw aan met een vuurpijl. Dit is je standaardwapen, maar die kun je natuurlijk altijd vervangen. In de baai ligt ook je Destroyer, waarmee je meerdere raketten of vuurpijlen afvuurt.

De gameplay van Boom Beach doet heel erg denken aan die van Clash of Clans, maar dan zonder de clans. Je vecht in je eentje tegen de Black Guard, die wordt bestuurd door de computers, en tegen andere spelers.

Boom Beach is meer hedendaags en is losjes gemodelleerd naar de tijd van de Tweede Wereldoorlog en de gevechten in de Stille Oceaan.

'If it ain't broke, don't fix it'

De bediening en het ontwerp van de menu's doen erg denken aan Clash of Clans. Ook qua gameplay lijken de spellen erg op elkaar. De ontwikkelaars hebben hun succesformule dus gewoon opnieuw toegepast.

Prima in orde

Geluid en graphics van Boom Beach zijn, tja, prima in orde. Er is niks mis mee, maar ze zijn ook niet fantastisch. Je kunt inzoomen op je eigen basis en die van anderen, zodat je de gebouwen en karakters in meer details ziet. Toch lijkt het niet zo gepolijst als Clash of Clans.

Wordt een een succes?

De gameplay van Boom Beach is bijna identiek aan die van Clash of Clans. Het is makkelijk om te leren. De nieuwe, modernere setting zal wellicht nieuwe fans aantrekken. De kans is groot dat Boom Beach een succes wordt, ondanks dat het spel verre van origineel is. Heb je zin in een casual game met een snufje strategie en multiplayer duels in een militaire setting, dan is Boom Beach een goede keus.

Meeste download Strategiespellen voor Iphone

Meer
Boom Beach

Download

Boom Beach 13.63.1